Lees het interview met Robert

“Het idee van RPM is om echt even flink los te gaan op de fiets en zoveel mogelijk calorieën te verbranden.” – Robert

Robert woont in Meppel, is 43 jaar oud en werkt inmiddels al bijna 20 jaar in de scheepsbouw. Sporten is een grote hobby van Robert en dan met name fietsen. Zo doet Robert aan wedstrijdfietsen waarbij de les RPM voor hem een mooie uitkomst biedt als extra training. Hierdoor kan hij op de koude winterdagen binnen sporten en hoeft hij ‘s avonds niet in het donker buiten te fietsen.

RPM is een interval training van 45 tot 50 minuten waarbij er wordt gefietst op afwisselende nummers met verschillende tempo’s. Zo vertelt Robert: “De les is fietsen, heel hard fietsen. Het is een explosieve training doordat je op verschillende tempo’s fietst. De muziek en de enthousiaste instructeurs zorgen ervoor dat je voluit gaat.” Robert volgt de les vooral om zijn conditie en uithoudingsvermogen te vergroten. Hij merkt hierin zeker al resultaat. Ook voor sporters die willen afvallen is het een zeer geschikte groepsles.

Volgens Robert kan iedereen aan RPM meedoen. “Of je nou jong of oud bent, vrouw of man bent, de groepsles is voor iedereen geschikt” zegt Robert. Zo kan de sporter zelf het niveau en de weerstand bepalen. Robert raadt het iedereen aan om het gewoon keer te proberen. Mits je natuurlijk wel een beetje van fietsen houdt.

Sport- en gezondheidscentrum CivitaS is voor Robert een plek waar hij zich thuis voelt. “Ik krijg hier persoonlijke aandacht en dat vind ik erg belangrijk. De mensen begroeten elkaar, zijn vriendelijk en er is een goede sfeer. Iedereen is er welkom.” Robert is dan ook één van de trouwe leden van CivitaS.

Maak kennis met ons!