Bedrijfsvitaliteit

Een vitale medewerker draagt ook bij aan een vitaal en productief bedrijf. CivitaS helpt niet alleen de individuele persoon maar helpt ook bedrijven bij de vitaliteit van het team en medewerkers. 

Veel werkgevers onderschatten de kosten van een zieke medewerker. Deze kosten kunnen oplopen tot wel 400 euro per dag? De werkgever betaald niet alleen het loon door, maar is ook behoorlijk wat kwijt aan andere zaken. Zo daalt de productie en zijn er kosten voor bijvoorbeeld vervanging, verzuimbegeleiding en arbodienstverlening.

In 2020, het eerste jaar van de coronapandemie, was het verzuim in het vierde kwartaal 4,9 procent. In het laatste kwartaal van 2021 lag dat 0,5 procentpunt hoger. Niet eerder was de toename tussen twee vierde kwartalen zo groot. Het ziekteverzuimpercentage bereikte voor het laatst in 2002 dit niveau. 

Afgelopen jaren is meer en meer duidelijk geworden hoe belangrijk gezond zijn is en dus het verzorgen van je gezondheid. Soms is het aanbieden van de toegankelijkheid van bedrijfsfitness voldoen maar voor vele niet. Die hebben meer nodig dan alleen toegang tot een sportschool. Sommige vinden het een enorme drempel om naar een sportschool te gaan en beperken zichzelf daarom in het werken aan de gezondheid. Bij CivitaS hebben we echt voor iedereen de mogelijkheid en toegang tot het werken aan de gezondheid naar ieders behoefte. 

Net zoals wij werken met individuele sporters kijken wij ook naar de bedrijven wat de wensen en behoeftes zijn op het gebied van bedrijfsvitaliteit. 

Investeer in manieren om ziekteverzuim te beheersen en terug te dringen. Verzuimpreventie krijgt vaak vleugels wanneer er binnen de organisatie wordt geïnvesteerd in de gezondheid en het welzijn van de medewerkers. Werkgevers die werk maken van de duurzaam inzetbaarheid van hun medewerkers zien betere bedrijfsresultaten tegemoet, door een hogere output en lagere verzuimkosten.

Samen met de werkgever kijken wij naar de wensen en mogelijkheden met als doel de drempel voor de medewerker zo laag mogelijk maken en houden. Hierdoor kan de medewerker makkelijker werken aan zijn gezondheid en in een vroegtijdig stadium aanpassingen doen om uitval op langer termijn te voorkomen of te beperken. 

Wat zijn de mogelijkheden voor de medewerkers? 

Wij geven er van een aantal graag een toelichting. 

Stress- en burn out coaches

De medewerker kan zelfstandig zonder tussenkomst van de werkgever een gesprek aanvragen om daarin advies mee te krijgen en de dingen voor te leggen waar de medewerker zowel op het werk als privé tegenaan loopt. 

Een fysio check

Bij beginnende lichamelijke klachten lopen we vaak te lang door om te kijken of het vanzelf weg gaat. Vaak komen we tot de conclusie dat we er iets te lang mee zijn doorgelopen en daardoor ook heel vaak het herstel vele malen langer duurt. Door het aanbieden van deze body check uitgevoerd door onze fysiotherapeut zorgen we ervoor dat er een screening gedaan kan worden en de klachten beoordeeld worden. Van hieruit krijgt de medewerker een advies mee en weet hij/zij beter waar hij aan toe is. 

Adviesgesprek met onze beweegcoaches en leefstijlcoaches

Bewegen is ons uitgangspunt en kijken daarin naar de mogelijkheden. Wat wil iemand bereiken en welke manier van bewegen past daar dan het beste bij.  Dit hoeft niet altijd binnen de muren van één van onze sportcentra te zijn maar we kijken naar de mogelijkheden per persoon. Wat is je doel en welke wegen kunnen wij gebruiken om tot dat doel te komen. 

Ondersteuning op het gebied van voeding

Onze voedingscoach kan helpen om inzicht, structuur, hou vast en advies te geven over wat iemand kan doen met zijn of haar voeding in combinatie met het wenselijke doel. Doelen hierin kunnen zijn om af te vallen, meer spiermassa te creëren, meer variatie in het voedingspatroon aan te brengen. En natuurlijk zijn hier nog heel veel verschillende wensen en doelen aan toe te passen. 

Toegang tot bewegen op onze sportcentra

Natuurlijk brengen wij de medewerkers op en vanuit onze sportcentra graag in beweging. Hierin kan men individueel aan de slag op de momenten dat het de medewerker zelf uit komt op de momenten dat het de medewerker past. Men kan dan deelnemen in de fitness, onze groepslessen en small group trainingen. 

Voor de bedrijven die de teambuilding willen versterken kunnen wij periodiek een training geven die alleen voor de medewerkers toegankelijk is. Dit kan op onze sportlocatie maar kan mogelijk ook gegeven worden op de bedrijfslocatie. 

Online opties vallen ook binnen onze mogelijkheden door deze aan te bieden via Zoom of livestream. 

Online leefstijlplatform

De medewerkers hebben toegang tot ons online platform. Ons online platform bied allerlei mogelijkheden voor het werken aan de gezondheid. Niet alleen kleine informatievideo’s over bijvoorbeeld oefeningen, voeding, hoe herken ik burn out of slaapklachten.

Vragen en advies

Wil je graag een passend advies voor jouw bedrijf dan maken wij daar graag een vrijblijvend advies voor. Via 0522-220186 of info@sport-engezondheidscentrumcivitas.nl komen wij graag in contact.

Een vitale medewerker draagt ook bij aan een vitaal en productief bedrijf