Lees het interview met Henny

“Als ik zelf cardio moet doen, dan ben ik het snel zat. De groepsles Civitaal is daarom voor mij de uitkomst. Ik kan het sporten bij CivitaS niet meer missen.” – Henny

Henny is inmiddels 77 jaar, maar haar leeftijd weerhoudt haar er niet van om actief bezig te blijven. Ze doet boodschappen, tuiniert graag, is gastvrouw in een museum en helpt anderen met het huishouden. Ook is Henny twee keer in de week bij sport- en gezondheidscentrum CivitaS te vinden. Op dinsdag volgt ze altijd eerst een les BODYBALANCE waarna ze deelneemt aan de les Civitaal: een full-body workout voor senioren om vitaal te worden én te blijven. Tijdens deze les is er een warming-up, oefeningen om te werken aan de lichamelijke conditie en een cooling-down. De les wordt vooral gevolgd door fanatieke dames waar Henny er één van is.

De groepsles Civitaal volgt Henny om zich fit te voelen en om haar conditie op pijl te houden. Daarnaast is het sociale contact ook een belangrijke reden voor haar om deel te nemen aan de groepsles. Na de les drinkt Henny dan ook altijd een kop koffie met de vaste groep ouderen die de les volgen. “Het is niet alleen goed om fit te blijven, maar ook het sociale contact is voor mij erg belangrijk. Het sociale contact krijg je eigenlijk bij de les cadeau. Ik haal hier heel veel energie uit” vertelt Henny.

Het samen met anderen sporten bevalt Henny erg goed doordat ze hierdoor de volle discipline in de les weet te behouden. Ook motiveert de instructeur haar altijd om nog een tandje bij te zetten en tot het uiterste te gaan. Bij andere sportscholen voelde Henny zich niet altijd thuis, maar bij CivitaS wel. Henny: “Het is als een familie. De medewerkers kennen je, de betrokkenheid is heel hoog en ze doen er alles aan om het sporten voor iedereen zo prettig mogelijk te maken.”

Maak kennis met ons!