Lees het interview met Bert

“Er zitten veel facetten in de groepsles CrossBox en de mensen blijven elkaar motiveren, dit maakt het voor mij heel leuk.” – Bert

Bert volgt de groepsles CrossBox bij sport- en gezondheidscentrum CivitaS. Hij is inmiddels 58 jaar en in het dagelijks leven is Bert chauffeur. Het leven als chauffeur kost hem veel tijd, maar hij probeert tijd vrij te houden om te sporten. “Je kunt wel achter de geraniums gaan zitten, maar dan wordt het lichaam alleen maar luier. Naar de sportschool gaan houd me fit” vertelt Bert. 

Twee á drie keer in de week is Bert bij de groepsles CrossBox te vinden. Hij volgt deze les inmiddels al zo’n vijf jaar en sinds een jaar ook bij CivitaS. Bert volgt de les CrossBox omdat er verschillende onderdelen in de groepsles zitten zoals gewichtheffen, gymnastiek en atletiek. Door deze verschillende onderdelen krijgt hij veel kracht, mobiliteit en conditie. De les bevalt hem erg goed en hierdoor blijft hij gemotiveerd om te sporten. Vooral de andere sporters in de les weten elkaar te blijven uitdagen. Dit houdt hem scherp en hierdoor blijft hij zichzelf uitdagen. Bert vertelt: “Het is een leuke groep van jong tot oud. Iedereen kan dan ook aan CrossBox meedoen. Je kunt zelf de moeilijkheidsgraad kiezen door bijvoorbeeld een ander gewicht te kiezen, de hoogte van de box aan te passen of je eigen tempo te kiezen. Voor iedereen zijn er mogelijkheden.”

Na een warming-up en technische uitleg krijgen de sporters tijdens de les CrossBox de WOD, dit is de Workout Of the Day vertelt Bert. Deze workout bestaat uit verschillende oefeningen waarbij je per oefeningen een bepaalde tijd krijgt. Bert: “Soms lukt het me niet om het binnen de tijd te halen, maar dat motiveert mij juist om het de volgende keer wel te halen.”

Vroeger volgde Bert nog wel eens een les BODYPUMP of BODYCOMBAT, maar inmiddels ligt zijn focus vooral op CrossBox. “Ik vind CrossBox het leukst, vooral omdat er zoveel verschillende facetten in zitten. Daarnaast train ik ook in de zaal om bepaalde facetten van CrossBox te leren. Dit doe ik soms onder begeleiding van een personal trainer.” Over het sport- en gezondheidscentrum CivitaS is Bert erg te spreken. De gastvrijheid die er is, spreekt hem erg aan. “Ze zijn bij CivitaS erg behulpzaam. Welke hulp je ook nodig hebt, ze willen je altijd helpen. Na het sporten kan je ook altijd een bakje koffie of thee drinken met de andere sporters. Het is een fijne sportschool waar ik graag kom.”

Maak kennis met ons!