Afsluiting Steenwijkerstraatweg door netverzwaring – ter info

Beste sporter,

* Ter info *

Op 8 april start Enexis met werkzaamheden om het elektriciteitsnet uit te breiden. Aannemer Siers voert de werkzaamheden uit en legt nieuwe stroomkabels in de grond onder de Steenwijkerstraatweg en het Noordeinde. Het uitbreiden van het energienet is noodzakelijk voor de toekomstige vraag naar energie vanuit de uitbreidende nieuwbouwwijk Nieuwveense Landen. De Steenwijkerstraat weg is van 29 april t/m 7 juni afgesloten voor autoverkeer.

Het werk bestaat uit graafwerkzaamheden en gestuurde boringen.

De werkzaamheden hebben impact op al het verkeer in Meppel. ‘We begrijpen dat de overlast heel vervelend is. Toch zijn de werkzaamheden noodzakelijk om ervoor te zorgen dat de elektriciteitslevering ook in de toekomst veilig en betrouwbaar is,’ geeft wethouder Klaas de Vries aan.

Vanaf 8 april is het Noordeinde vanaf de Ceintuurbaan twee weken afgesloten voor auto’s. Van 29 april t/m 17 mei is de Steenwijkerstraatweg afgesloten tussen de Galgenkampsbrug en de Zomerdijk. Vanaf 17 mei gaat het werk vervolgens door vanaf de Zomerdijk tot de Watertoren. De gemeente raadt aan om zo mogelijk een andere route te kiezen. Voor fietsers blijft de Steenwijkerstraatweg open.

Er zijn maatregelen genomen om de overlast te beperken. De omleidingsroutes worden al vanaf de A32 aangegeven. Ook worden er op verschillende plaatsen tekstwagens geplaatst om de automobilist te wijzen op de afsluiting en omleiding. Daarnaast zijn er maatregelen genomen om sluipverkeer via de Watertorenbuurt te voorkomen. De Cornelis Houtmanstraat en de Galgenkampsweg zijn afgesloten aan de kant van het centrum. Alle maatregelen en de afsluitingen zijn besproken met hulpdiensten, omliggende bedrijven en direct omwonenden.

Omdat de werkzaamheden overlast gaan veroorzaken organiseert de Gemeente , samen met Enexis en Siers, op 4 april een inloopbijeenkomst. Tussen 19.30 – 21.00 uur zijn belangstellenden welkom in Studio 2, Kijk voor meer informatie en contactgegevens op www.meppel.nl/steenwijkerstraatweg

Tekst/foto Gemeente Meppel

Bron: Facebookpagina CivitaS Meppel