Belangrijke aanpassing n.a.v. de verscherpte maatregelen

Dinsdag 3 november heeft de overheid tijdens de persconferentie nieuwe maatregelen aangekondigd voor 2 weken. Na deze 2 weken vallen we terug in de maatregelen van 14 oktober. De nieuwe maatregelen gelden vanaf 4 november 22:00 uur tot en met woensdag 18 november.

Spelregels voor sport in het kort

Om groepsvorming en sociale contacten te verminderen en het aantal reisbewegingen te reduceren, komen er nieuwe maatregelen voor sport.

De nieuwe maatregelen gaan op 4 november om 22 uur in en zijn:
> Maximaal 2 volwassen personen mogen met elkaar sporten. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
> Groepslessen zijn verboden.
> Zwembaden zijn gesloten.

De volgende maatregelen gelden nu voor sport.
> Maximaal 2 personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten) in een groepje. Zij houden onderling 1,5 meter afstand.
> Voor binnensporten geldt een maximum van 2 personen per groepje (exclusief instructeur). En er geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte. Er mogen meer groepjes naast elkaar sporten als:
> de groepjes minimaal 1,5 meter afstand tot elkaar houden;
> er een duidelijke afbakening is van de verschillende groepjes;
> zij niet mengen.

Wat houden deze wijzigingen in voor jou als sporter?
De jeugdlessen kunnen ongewijzigd door blijven gaan. Daar zullen geen wijzigingen in plaats vinden.
Wij mogen geen groepsactiviteiten meer aanbieden voor de volwassenen. Dit geld voor alle programma’s in de groepsleszalen, Crossbox en circuit training. Deze lessen komen te vervallen.

Maar wij gaan jullie wel zoveel mogelijk aan het bewegen houden!!
Voor de lessen op muziek kun je, met uitzondering van BODYPUMP en RPM, jouw instructeur blijven volgen op de tijden dat je gewend bent. Wij zijn vandaag druk geweest met een platform om onder een goede kwaliteit jouw les te blijven aanbieden op de tijd dat je gewend bent. Dus maak vast ruimte op zolder of in de kamer en zorg dat je laptop of tablet weer volledig is opgeladen.

Eventueel dubbele lessen die worden samengevoegd en lessen zoals BODYSTEP of Tone worden zonder materialen gegeven. Vanavond zullen wij het rooster voor deze en volgende week aanpassen. Mocht je niet mee willen doen kun je jezelf uitschrijven voor de activiteit. De link voor het platform waar we de lessen op uit gaan zetten zullen we je via de mail toesturen per programma waar je voor staat ingeschreven.

Voor de Circuit Training zullen wij de training op papier zetten. Zo kun je zelf de training uitvoeren. Hou er wel rekening mee dat je niet meer dan met 2 personen samen mag sporten. Om duidelijk onderscheid te maken zullen wij de circuit vloer verdelen in 2x 2 plekken. Wij zullen in het aanbod zorgen dat er per uur 4 plekken gereserveerd kunnen worden. De training zal dan ook vaker op het rooster komen de komende 2 weken zodat we meer mensen de gelegenheid geven om de training uit te voeren. De training dient via de Dewi Online-app gereserveerd te worden. Tijdens de middaguren kan dat natuurlijk ook en kun je een blok vrije fitness reserveren.

De CrossBox training zal de komende twee weken ook aangepast aangeboden worden. Dagelijks zal er een training gemaakt worden die je zelfstandig uit kunt voeren om zo in shape te blijven. Ook hierin zullen wij vier plekken beschikbaar maken op meerdere momenten. In de avond en ochtend dien je dit te reserveren in de Dewi Online-app. Op andere momenten kan dit geboekt worden binnen de vrije fitness blokken.

Kun je het niet alleen? Personal trainer Lars geeft gedurende de periode dat groepslessen verboden zijn de mogelijkheid om tegen een kleine vergoeding 1 op 2 CrossBox-PT te krijgen. Wil je hier meer over weten dan kun je met hem contact opnemen: 06******* (zijn volledige telefoonnummer kun je vinden in de Dewi Online-app onder het kopje Nieuws).

Voor je training extra ondersteuning nodig? Wij helpen je graag. Zo kun je een afspraak maken om uitleg te krijgen over de werking van de apparatuur of bepaalde oefeningen indien je niet goed weet hoe dit werkt. Afspraak hiervoor in is te maken via de balie. Dus kom even langs of doe ons een telefoontje.

Wil je een gerichtere aanpak en heb je meer een stok achter de deur nodig dan is er ook nog de mogelijkheid voor Personal training of bokszaktraining. Wil je hier meer over weten dan informeert Simon je hier graag over wat daarin de mogelijkheden zijn.

Bron: Dewi Online app / Nieuws.