Sport-en gezondheidscentrum CivitaS opent deuren in Meppel

sportschool meppel civitas

Meppel – Fitnessketens schieten als paddenstoelen uit de grond. Het decor is mooi, maar echte aandacht ontbreekt. Corina van Os en Simon Apperloo bieden tegenwicht. Ze starten op 1 november met hun sport- en gezondheidscentrum CivitaS aan de Zomerdijk in Meppel. ‘Terug naar de basis: tussen de mensen staan.’

Civitas is Latijns voor ‘community’ en dat is precies het gevoel dat Corina en Simon in hun bedrijf willen leggen: samen. Je niet verloren voelen in een zaal met blinkende toestellen – waar niemand je naam, laat staan je achtergrond kent – maar het gevoel hebben dat je erbij hoort, jong en oud. ‘We weten wie je bent, wat je wil, wat je kan en samen werken we met jou aan je lijf en geest. We willen een band opbouwen met ‘onze’ mensen. Dat is essentieel in dit vak.’

Pand PostNL

Het sportieve duo heeft de beschikking over een prachtig pand van 1600 vierkante meter: het gebouw van voorheen PostNL aan de Zomerdijk. Dit moet hét fitness- en gezondheidscentrum worden van Meppel en omstreken met alles erop en eraan. Met ook een voorziening waar sporters wat kunnen drinken, elkaar ontmoeten, een krantje lezen, even kunnen relaxen. Het stel streeft naar een allround gezondheidscentrum met vertakkingen naar fysiotherapie, yoga en diëtisten in Meppel en omgeving.

Alles in de samenleving wordt groter en onpersoonlijker, zeker in de fitnessbranche. De drempel wordt daardoor hoog. De twee ondernemers willen een tegenwicht bieden: ‘Ik wil mensen graag echt leren kennen. Je kan sporters pas goed helpen, als je weet wat hun achtergrond is’, zegt Corina. ‘Werken aan je lijf is iets fantastisch. Het zorgt voor een gevoel van vrijheid, je komt in een flow terecht. Je hoofd raakt leeg, het kost energie, maar je krijgt er levenskracht voor terug. Je moet weten wat je doet, goede, betrouwbare begeleiding door mensen die je kennen, is essentieel. Mensen verder helpen, dat is ons doel.’

Kloof steeds groter

Corina werkte jarenlang in de fitnessbranche. In heel het land gaf ze les en runde ze centra, Simon komt uit het wielrennen. Als sportman runde hij ook diverse fitnesscentra en zo leerde het stel elkaar kennen. Hoe het niet moet, weten ze als geen ander. Het stel werkte jarenlang in diverse fitnessbedrijven die met flitsende reclames klanten werven. De ene overname na de andere volgde. De kloof tussen sporter en bedrijf werd steeds groter.

Na een laatste overname raakten Corina en Simon het gevoel definitief kwijt. ‘Daar waar het om moet gaan: samen met mensen werken aan lijf en geest, ontbrak. Toen zeiden we tegen elkaar: we gaan het zelf doen. Terug naar de basis: tussen de mensen staan, echt iets toe willen voegen. Zo moet het.’

Kennismaken met CivitaS

CivitaS aan de Zomerdijk opent op 1 november haar deuren. Belangstellenden kunnen echter al eerder kennismaken met Corina en Simon. Op de zaterdagen en zondagen 19 en 20 oktober en op 26 en 27 oktober zijn er kijkdagen. Tussen 13.00 en 15.00 uur is iedereen welkom.

Zie ook www.sport-engezondheidscentrumcivitas.nl

Bron