Lees het interview met Stefan

“Door de groepsles Kids zie ik de kinderen groeien. Ze worden zelfverzekerder, socialer en hebben respect voor elkaar.” – Stefan

Stefan is 22 jaar oud, komt uit Meppel en volgt de opleiding Fysiotherapie. Daarnaast werkt Stefan bij het sport- en gezondheidscentrum CivitaS. Hij heeft het hier erg naar zijn zin. “De mensen groeten elkaar altijd vriendelijk en ik voel me er thuis” vertelt Stefan. Bij CivitaS is hij onder andere instructeur voor de jongere doelgroep: de kids. Zo organiseert hij op vrijdagmiddag een groepsles voor de kinderen bij CivitaS.

De groepsles Kids is een combinatie van fitness en spel vorming. De les begint altijd met fitness gerelateerde oefeningen die geschikt zijn voor de kinderen uit deze leeftijdscategorie. Zo doen de kinderen bijvoorbeeld squats of push-ups op een verhoging. Instructeur Stefan let hierbij vooral op de techniek van de kinderen. Zo vertelt Stefan: “We doen regelmatig oefeningen met lichte gewichten. Ik probeer de kinderen hierbij te stimuleren om bijvoorbeeld na twee weken is een zwaarder gewicht te pakken. De techniek moet dan echter wel eerst goed zijn.” De les wordt vervolgens vaak afgesloten met een spel. Zo doen ze bijvoorbeeld een estafette waarbij de kinderen een parcours afleggen.

Stefan ziet de kinderen door de groepsles groeien. Hij denkt dat dit vooral komt doordat hij de kinderen complimenten geeft. “Het is belangrijk om de kinderen positieve feedback te geven en ze niet op een negatieve manier te benaderen. Door ze positief te benaderen merk ik heel erg dat ze zelfverzekerder worden.” Ook merkt Stefan dat de sociale vaardigheden van de kinderen verbeteren en ze respect hebben voor elkaar.

Aan de groepsles doen vooral kinderen van tussen de 8 en 12 jaar mee. Echter kunnen ook jongere kinderen aan de les meedoen. Stefan: “Voor jongere kinderen is de les ook geschikt. Ik pas de oefeningen dan altijd aan. Ook als er nieuwe kinderen meedoen, houd ik hier rekening mee.” 

Maak kennis met ons!