Lees het interview met Loes

“Je kan bij BODYPUMP alles op je eigen niveau doen en jezelf uitdagen door een zwaarder gewicht te pakken, dat vind ik zo mooi aan deze groepsles.” – Loes

Loes is 27 jaar en staat in het dagelijks leven voor de klas in het speciaal basisonderwijs. Sporten is een erg belangrijk onderdeel van haar leven. Ze is een fanatieke sporter en gaat minstens drie keer in de week naar het sport- en gezondheidscentrum CivitaS om mee te doen met de groepsles BODYPUMP. Deze groepsles volgt Loes sinds de opening van CivitaS en ze haalt er veel voldoening uit.

De groepsles BODYPUMP is een 60 minuten durende workout waarbij het hele lichaam wordt getraind. De les begint met een warming-up waarna er verschillende oefeningen aan bod komen en er wordt afgesloten met een buikspieroefening en cooling-down. De groepsles is voor vrijwel iedereen geschikt doordat elke sporter het op zijn/haar eigen niveau kan doen en hierdoor de les erg toegankelijk is. “Het is niet nodig om van te voren al een bepaalde techniek of kracht te hebben, dit maakt de groepsles voor iedereen geschikt” vertelt Loes. In de les ziet zij voornamelijk vrouwen meedoen, maar er zijn ook regelmatig mannen die de uitdaging aangaan.

Waarom Loes BODYPUMP zo leuk vindt? “Ik vind het leuk dat je beweegt op muziek, alle spiergroepen aan bod komen en er verschillende instructeurs zijn waardoor het erg gevarieerd blijft. Daarnaast houd ik wel van een uitdaging en kan ik mijzelf bij BODYPUMP blijven uitdagen door een zwaarder gewicht te pakken.” Ook merkt ze dat het sporten in een groep een positief effect op haar heeft: door het groepseffect blijft ze gemotiveerd en blijft ze zichzelf uitdagen. In shape blijven is de voornaamste reden van Loes om aan de groepsles mee te doen. Ze merkt dan ook zeker al resultaat sinds ze BODYPUMP volgt bij CivitaS. “Ik merk vooral resultaat in mijn billen, rug en taille. Ik ben door de groepsles meer in shape.”

Maak kennis met ons!