Maatregelen & richtlijnen omtrent Covid-19

Op 1 juli zijn onze deuren weer geopend voor fitness en small group trainingen in ons prachtige sportcentrum! We hebben de nodige maatregelen getroffen zodat we veilig kunnen sporten. Want sporten doe je samen, samen blijven we werken aan jouw gezondheid!

Wat zijn de richtlijnen?

De algemene richtlijnen blijven nog steeds behouden:

* Reserveren vooraf jouw activiteit
* Het is mogelijk meerdere blokken te reserveren in onze app
* Blijf thuis bij griep, koorts, keelklachten, neusverkoudheid.
* Trainen zonder handdoek is niet toegestaan. Dit geld voor alle sportieve activiteiten.
* Bij aankomst dien je je te melden bij de balie.

Fitness & Small Group Trainingen

De fitness activiteiten en small group trainingen vinden binnen plaats. Hier word de 1,5 meter afstand bewaakt en zijn er looproutes aangebracht. Middels pijlen op de vloer word er aangegeven hoe je dient te lopen. Graag willen wij jullie dringend verzoeken ons in dit proces te helpen en je aan deze route te houden. Zo kunnen wij namelijk voor een ieder volgens de richtlijnen en veiligheidseisen sporten aan blijven bieden. 
Ventileren moeten wij doen met 100% verse lucht en middels het openzetten van deuren en ramen. Ventilatoren en Airco’s zijn vanuit het RIVM niet toegestaan te gebruiken.

Hygiëne

Hygiëne blijft een zeer belangrijk punt. We hebben een aantal zuilen aangeschaft met daarin desinfectiemiddel zodat je je handen kunt reinigen. De groepsfitness deelnemers zijn er inmiddels al een beetje aan gewend maar daar voorzien wij per trainingsplek voor schoonmaakmiddelen om het materiaal te reinigen.
Indien men komt voor fitness staat er bij binnenkomst een sprayflacon en een doek klaar welke je tijdens de training dient mee te nemen zodat jij de gebruikte toestellen en materialen direct kunt reinigen. Bij vertrek kun je doe doek en fles in de daarvoor bestemde rode bakken deponeren.
 In verband met de hygiëne dien je zelf je matje mee te nemen of kun je eenmalig aanschaffen bij de balie.

Groepslessen

Alle groepslessen blijven voorlopig buiten. Gezien we binnen maar met zeer beperkte groepen mogen sporten en de trainingsintensiteit laag moet blijven kiezen wij ervoor om daarom de lessen buiten te houden.  Indien je de buitenlessen volgt verzoeken wij je wel om je binnen bij de balie eerste te melden voordat je naar het lesveld buiten gaat.

Horeca

Omdat wij binnen volgens de richtlijnen zeer beperkt aantal plekken beschikbaar houden, hebben wij voor jullie een terras. Zo kan er buiten genoten worden van een heerlijke koffie en of thee. Tevens zullen wij ons aanbod uitgebreid met Sourcy sparkling bosbes en citroen, yoghurt met bosvruchten of een yoghurtshake.

Sanitair

Het toilet kan gebruikt worden volgens de richtlijnen vanuit onze brancheorganisatie. Hierin word verzocht om zoveel mogelijk thuis naar het toilet te gaan. Er mag maximaal 1 persoon in het toilet zijn en wij zullen schoonmaakmateriaal in het toilet plaatsen zodat je voor en na je gebruik het toilet kunt reinigen.
De kleedkamers zijn geopend met het verzoek om alleen gebruik te maken van de kleedkamers als het echt noodzakelijk is. Kun je thuis omkleden dan geniet dat de voorkeur. Dit geld ook voor de douche. Het is voor ons lastig om de 1,5 meter te behouden indien we allemaal de kleedkamers weer gebruiken. Voor de buitenlessen mogen de tassen mee naar het lesveld.
 De sauna zal nog gesloten blijven.

Buitenterrein parkeerplaats

Het buitenterrein is gedeeltelijk beschikbaar om te parkeren. Het gedeelte langs het hek en langs de heg Is beschikbaar voor de auto’s.  Indien deze vol zijn kan er nog steeds op het gras geparkeerd worden.
De fietsen kunnen weer in de fietsenhok geplaatst worden.
 Met hekken zullen wij de les gedeeltes afschermen.
 Ook op het buitenterrein verzoeken wij jullie om op de gestelde 1,5 maatregel te letten.
 
Met elkaar kunnen wij een gezellige en veilige sportomgeving creëren.

 

Bron: Onze Dewi Online-app / “Nieuws”